Deň ľudovej rozprávky aj v prešovskej knižnici

16.03.2012 Prešov

Deň ľudovej rozprávky – 16. marec je už niekoľko rokov neoficiálnym sviatkom slovenských knižníc. Každý rok vyhlasuje Slovenská národná knižnica v Martine súťažnú tému, vďaka ktorej majú možnosť detskí čitatelia získať knižné odmeny. V tomto roku sa Deň ľudovej rozprávky oslavuje pod názvom Kto je kto v slovenských ľudových rozprávkach – čítaj, uhádni a odpovedz. Úlohou detí je prečítať si 15 vopred určených rozprávok a po 16. marci si vyskúšať svoju pamäť v kvíze s desiatimi otázkami týkajúcimi sa rozprávkových postáv.
Knižnica P.O.Hviezdoslava v Prešove sa do celoslovenskej aktivity opäť zapojila. Deti si môžu vyskúšať svoje vedomosti vo všetkých pobočkách knižnice. Vyplnené kvízy budú zaradené do celoslovenského žrebovania o knižné ceny, ktoré poskytla Slovenská asociácia knižníc.
Zaujímavou súčasťou celej aktivity zameranej na podporu čítania sú čitateľské knižky, v ktorých môžu deti hodnotiť svojich prípadných predčítačov (viď. príloha). Zlosovateľné sú aj čitateľské knižky, zapojené deti sa tak môžu tešiť na zaujímavé ceny.

Marta Skalková
riaditeľka KPOH
 

Vyberte región